Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

CHIA

Chiapudding är verkligen en toppenfrukost och det är så enkelt! Det är en bra proteinkälla och innehåller en massa nyttiga omega-3 fettsyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Utöver detta har det en positiv effekt mot inflammationer i tarm och mage och är naturligt glutenfritt. Ja, det finns hur mycket som helst att skriva om chiafröet men jag ska inte tråka ut er med det nu:) Nedan ser ni hur jag brukar blanda min chiapudding men man kan smaksätta med vad man vill och man kan ju även söta den lite om man föredrar det. För att den inte ska klumpa sig så brukar jag röra med jämna mellanrum precis i början – annars finns det risk att alla frön lägger sig på bottnen och bildar en klump – och sen tar det ca 10 min innan den svällt så den är perfekt att äta. Men man kan ju även förbereda den kvällen innan och ställa in i kylen över natten. På bilden har jag toppat med blandade bär, banan, gojibär och bipollen. MUMS!

  • 2 dl havre eller mandelmjölk
  • 2-3 msk eko chiafrön
  • 0,5 tsk eko/raw vaniljpulver

 

 Chiapudding is really a great breakfast and it’s so easy! It is a good source of protein and contains a lot of omega-3 fatty acids, antioxidants, vitamins and minerals. Besides that the seed also has a positive effect against inflammation of the intestines and stomach and is naturally gluten free. Yes, there’s a lot you can write about the chia seed but I’m not gonna bore you with that now:) Below you can see how I usually mix my chiapudding but you can flavor it with what you like and you can also add a sweetener. To avoid it to clump up i stir it continuously in the beginning – otherwise there is a risk that all the seeds settles on the bottom and forms a lump – and then it takes about 10 minutes before it swells and is perfect enough to eat. But you can also prepare it the night before and let it set in the fridge overnight. In the picture I topped with mixed berries, banana, goji berries and bee pollen. YUM!
  • 2 dl oat or almond milk
  • 2-3 tbsp eko/raw chia seeds
  • 0,5 tsp eko/raw vanilla powder

IMG_0912IMG_0919

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt